1,5 miljardin dollarin arvoinen Bitcoin Mt. Gox-hakkerointi saattaa herättää salausmarkkinoita

Reading time:

Surullisen Mt. Gox-hakkerointi vuonna 2014 on tarkoitus saada ennätykselliset 150000 Bitcoin-korvausta lähikuukausina. Mutta se voi aiheuttaa myyntipaineita, koska jotkut saattavat kotiuttaa voittonsa.

Lyhyt Mt. Gox-tarina
Lyhyenä taustana Japanissa sijaitseva Mt. Gox oli aikoinaan planeetan suurin salausvaihto: Sen sanotaan käsitteläneen yli 80% kaikista Bitcoin-tapahtumista alkuvuosina.

Mutta massiivinen 740 000 Bitcoin-hakkerointi vuonna 2014 – yli 6% Bitcoin-tarjonnasta tuolloin – johti pörssin konkurssiin ja vuosien oikeustapausten alkamiseen entistä toimitusjohtajaa Mark Karpelèsiä ja pörssiä vastaan. Hakkeroitujen varojen arvo oli yli 14 miljardia dollaria vuoden 2017 joulukuun hintoihin.

Entinen Mt. Goxin toimitusjohtaja Mark Karpeles. Kuva: Fortune
Vaikka 200 000 Bitcoinia lopulta palautettiin, jäljellä olevien 650 000 olinpaikka on edelleen mysteeri. Japanilaisen lain ja täältä saatavien tapausten mukaan velkojat joutuivat kuitenkin saamaan palan menetetyistä varoistaan massiivisesti paisutettuihin hintoihin – ja lähes välittömän voiton vuosien odottamisen jälkeen.

Palautettu Bitcoin hyvitetään pian
Kuten kohti Tokion käräjäoikeuden asiakirjaa ja Mt. Gox Rehabilitation Trustman, kaikkien Mt. Goxin uhrien oletetaan saavan uuden päivämäärän varoille, jotka he menettivät vaihdossa.

Varojen piti aikaisemmin palauttaa 1. heinäkuuta, mutta tuomioistuimen istunto viivästytti sitä lokakuun päivämäärään (uuden kuntoutussuunnitelman jättämiseksi) sen jälkeen, kun Nobuaki Kobayashi, Mt. Goxin edunvalvoja toimitti pyynnön, joka vaati uutta jatkoa Bitcoin-ratkaisulle.

Kuva: Mr.Whale Twitterin kautta

Ehtojen mukaan velkojat on asetettu saamaan kumulatiivisesti yli 150000 Bitcoinia (lähes 1,5 miljardia dollaria nykyisillä koroilla). Ja jos oletetaan, että alkuperäiset ostokustannukset ovat noin 400 dollaria ja 20%: n palautumisprosentti, jokainen velkoja asetetaan saamaan ylimääräinen 2000 dollaria Bitcoinin hinnankorotuksen perusteella salausvaihto Bybitin mukaan.

„Vaikka jotkut näistä velkojista voivat halutessaan omistaa, toiset myyvät väistämättä yli 300 prosentin voitolla“, pörssin analyytikot lisäsivät.

Sillä välin „Mr.Whale“, tuntematon, suosittu Twitter-tili, joka jakaa pitkäaikaisia puheluita ja oivalluksia salaustuotemarkkinoilla, punnitsi aihetta twiitin kautta:

„Jos 150 000 BTC: tä myydään markkinoilla, se aiheuttaisi raa’an pudotuksen ja pelko leviäisi nopeasti markkinoille.“
Ja vaikka Mt. Goxin uudelleentarkastelun uusi päivämäärä 15. lokakuuta saattaa lykätä mahdollisia myyntejä, merkittävä myyntipuoli voi jopa olla Bitcoin Future ja laajempien salausmarkkinoiden korteissa sen jälkeen, kun velkojat ovat saaneet varoja.