Het onbekende aanbod van Ethereum brengt de gebruikers in gevaar, zegt Pierre Rochard.

Reading time:

Bitcoin-strateeg Pierre Rochard, die het debat over het aanbod van Ethereum op gang bracht, weegt af waarom het een potentiële kwetsbaarheid is.

In het kort

  • Bitcoin strategiest Pierre Rochard zegt dat het onbekende totale aanbod van ETH het vertrouwen in de asset ondermijnt.
  • Rochard betaalde een miljoen satoshis aan Mark-Andre Dumas voor het schrijven van de code die nodig was om het totale aanbod te ontdekken.
  • De controverse is nog steeds aan de gang, en Rochard suggereert dat dit probleem de hele cryptogemeenschap beïnvloedt.

Pierre Rochard, Bitcoin-strateeg bij crypto-uitwisseling Kraken, heeft beweerd dat de moeilijkheid om het aanbod van Ethereum te controleren een groot risico met zich meebrengt voor degenen die het netwerk gebruiken. Vandaag sprak Rochard met Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano over de Pomp Podcast, waarbij hij de mogelijke risico’s uiteenzette.

Het introduceert een kwetsbaarheid waarbij je ETH zou kunnen verdund worden, en je bent echt in het duister of je ETH koopt,“ zei Rochard, met de vraag: „Krijg je eigenlijk legitieme ETH of is deze fractionele reserve ETH die uit het niets is ontstaan?

Rochard, die vorige week het debat over de totale bevoorrading van Ethereum schopte, eindigde met het betalen van Mark-Andre Dumas, senior integratie specialist bij MakerDAO, 1 miljoen satoshis-die de kleinste hoeveelheid Bitcoin zijn-voor het bedenken van code om het te berekenen. Maar het antwoord dat de code opleverde, verschilde van de gegevens op analytische sites, wat tot nog meer verwarring leidde. Het debat blijft woeden over wat het totale aanbod van Ethereum is – of dat het er zelfs toe doet.

In Bitcoin is het mogelijk om het huidige aanbod van Bitcoin Era te bevragen. Maar als het gaat om het Etherische gedeelte is het veel gecompliceerder. Zoals Decrypt heeft uitgelegd, geeft Ethereum op verschillende manieren beloningen, waaronder aan „ooms“ of blokken die niet in de laatste blokketen zijn opgenomen. Als gevolg daarvan is het lastig om het totale aanbod te controleren en de datasites eindigen met verschillende getallen.

Maar als degenen die volledige Ethereum-knooppunten draaien niet in staat zijn om snel te controleren hoeveel munten er op het netwerk zijn, betekent dit dat ze moeten vertrouwen op derden, zoals datasites. En dit, zei Rochard, is een ander probleem.

Het gaat om decentralisatie. Als we op gecentraliseerde derden gaan vertrouwen, kunnen we net zo goed teruggaan naar de Federal Reserve,“ zei Rochard.

Wat ik teleurstellend vind, is dat ze dit verhaal promoten dat Ethereum kan concurreren met Bitcoin als een winkel van waarde, en daar ben ik het fundamenteel niet mee eens,“ voegde hij eraan toe.

Hoewel dit alleen invloed heeft op het ethereum zelf, betoogde Rochard dat het probleem een bredere impact zou kunnen hebben op andere munten. „Als er iets ergs met ETH zou gebeuren, denk ik dat dat ook slecht zou uitpakken voor Bitcoin,“ zei hij.

Rochard betreurde ook dat de gemeenschap niet goed in staat was om kritiek te uiten of vragen te stellen. „Als hun antwoord aan mij was: „Hé, je hebt gelijk, we zijn dit nu aan het repareren„, en het was over een paar uur voorbij, dat zou geweldig zijn, maar we zijn op dag vier of vijf.“

Kan iemand dit debat eindelijk regelen?