Microsoft udvider blockchain-tjenesten til spilpartnere

Reading time:

Microsoft udvider blockchain-tjenesten til spilpartnere

Hurtigere behandling, mindre papirarbejde og mere gennemsigtighed: Ledelseskonsulenten Ernst & Young (EY) og Microsoft opdager i fællesskab fordelene ved blockchain-tjenesten for spilscenen.

Managementskonsulenter Ernst & Young (EY) og Microsoft har udvidet softwaregigantens blockchain-tjeneste til styring af spilrettigheder og royalties. Dette fremgår af en pressemeddelelse.

Det er nu muligt for Microsoft at tilbyde et finansielt system fra kontraktproduktion til fakturering og afstemning. De udvidede blockchain-funktioner siges at betyde afgørende fordele for Microsofts Xbox-videospilpartner. Netværket af indholdsleverandører drager også fordel af dette. Ud over Crypto Trader spilforfattere og programmører inkluderer dette også musikere, kunstnere og forfattere. Takket være blockchain kunne Microsoft give disse parter mere „indsigt i sporing, administration og betalingsbehandling af licensaftaler“, som det står i meddelelsen.

Men ikke kun et plus i gennemsigtighed skyldes udvidelsen af blockchain-tjenesten fra Microsoft. Behandlingstiden reduceres også med så meget som 99 procent, mens beregningen af licensafgifter kan ske 100 procent i realtid. Årsagen til accelerationen ligger i brugen af elektroniske kontrakter mellem partnerne i spilkampagnen.

EY taler om „lim“ mellem virksomheder

Blockchain-applikationen blev udsat for en testkørsel for at kontrollere ydeevnen under en høj mængde brug. I den tekniske jargon i softwareindustrien taler man om „blødprøvning“. Potentialet i Microsofts applikation siges at være omkring to millioner daglige køb.

Paul Brody, EY Global Blockchain Leader, opsummerer projektets perspektiver som følger:

Blockchains kan blive den lim, der digitaliserer interaktioner mellem virksomheder. Denne go-live repræsenterer endnu et stort skridt på denne sti ved at udvide graden af automatisering og cyklustidskomprimering fra digitalisering af kontrakten til booking af de finansielle periodiseringer. Blockchain-løsninger som denne hjælper med at hæve grænsen for forretningsintegration – fra punkt til punkt integration til automatisering på økosystemniveau.

Paul Brody, EY Global Blockchain Leader

Men selvfølgelig sover konkurrencen fra Microsoft aldrig. Der er nu masser af andre tilfælde, hvor blockchain finder vej ind i spilbranchen. Den legendariske konsolproducent Atari meddelte for nylig, at den ville tilbyde ikke-fungible tokens (NFT) til sin fodboldklassiker Kick Off. Derudover vil den nye model af Atari VCS være udstyret med blockchain-support som standard. I mellemtiden har revisionsfirmaet EY skabt negative overskrifter i dette land efter at have vinket gennem balancerne for det skandaløse selskab Wirecard i omkring ti år.