Prisanalys 9/16: BTC, ETH, XRP, DOT, BCH, BNB, LINK, CRO, LTC, BSV

Benutzer programvaruingenjör

Bitcoin och några altcoins har gått över de viktigaste motståndsnivåerna, vilket tyder på att tjurarna försöker ta kontroll över marknaden.

Den här veckan meddelade MicroStrategy, ett Nasdaq-noterat företag, att det hade lagt till 16 796 Bitcoin (BTC) till sitt befintliga innehav av 21 454 Bitcoin. Det betyder på mindre än ett år att företaget har samlat 38 250 Bitcoin. Detta är ett avgörande ögonblick då MicroStrategy blir det första offentliga företaget som antar en Bitcoin Revolution -standard.

Andra stora företag kan följa MicroStrategys fotspår men de kommer sannolikt att köpa på mycket högre nivåer enligt Datavetaren, en pseudonym programvaruingenjör.

CNBC Mad Money-värd Jim Cramer föreslog också att han skulle kunna placera 1% av sin portfölj i Bitcoin eftersom han anser att guld är farligt. Under en podcast med Anthony Pompliano sa Cramer att det var farligt att lagra guld, därför hans önskan om Bitcoin.

I andra nyheter sa Rich Dad Poor Dad-författaren Robert Kiyosaki att Bitcoin rankas bland de tre bästa långsiktiga investeringarna som alla borde ha i sin portfölj. Kiyosaki tror att investerare kommer att dumpa dessa säkra tillflyktstillgångar när ett coronavirusvaccin utvecklas, men enligt honom kan det vara en bra köpmöjlighet.

Generellt sett fortsätter Bitcoin att ha en hausseartad syn på lång sikt men vad kan handlare förvänta sig på kort sikt? Låt oss analysera diagrammen för att ta reda på det.

BTC / USD

Bitcoin gick över det 20-dagars exponentiella glidande genomsnittet (10 759 $) den 15 september och försöker nu upprätthålla över $ 11 000-motståndet. Detta är uppmuntrande eftersom ju längre priset flyttar sig bort från de senaste lägena till 9 835 $ desto svårare blir det för björnarna att återuppta korrigeringen.

De kommande två nivåerna där björnarna kan försöka stoppa återhämtningen ligger på det 50-dagars enkla glidande genomsnittet (11 269 $) och ovanför nedåtgående linje.

Även om BTC / USD-paret vänder ner från något av dessa överliggande motstånd måste björnarna skära igenom flera stödnivåer för att nå 9 835 dollar, vilket sannolikt kommer att vara en svår uppgift.

Indexet för relativ styrka har brutit ut från sin nedåtgående trendlinje och har gått över till positivt territorium, vilket antyder att drivkraften är hos tjurarna. Om tjurarna kan pressa priset över $ 11 700 är det troligt att en rally till $ 12 460 kommer.

ETH / USD

Ether (ETH) sjönk under $ 366-stödet idag men återhämtade sig från $ 354,381. Detta visar att tjurarna ackumuleras på lägre nivåer. De kommer nu att försöka pressa priset över glidande medelvärden.

Om de lyckas kan ETH / USD-paret gå upp till 61,8% Fibonacci retracement nivå på 419,473 $. Denna nivå kan fungera som ett styvt motstånd, men om tjurarna kan skjuta priset över det, är det sannolikt att det görs en omprövning av motståndet 480–488,134 dollar.

Denna hausseartade vy kommer att ogiltigförklaras om paret minskar från glidande medelvärden och bryter under $ 353,43. Ett sådant drag kommer sannolikt att locka ytterligare försäljning som kan dra ner priset till det kritiska stödet till $ 308,392.

XRP / USD

XRP har återigen studsat av $ 0.235688-stödet idag, vilket bekräftar att tjurarna försvarar denna nivå aggressivt. Upprepade omprövningar av en stödnivå tenderar dock att försvaga den.

Den 20-dagars EMA ($ 0,252) lutar ner och RSI är i det negativa territoriet, vilket tyder på att björnarna har överhanden.

Om björnarna kan sänka priset under supportzonen $ 0.235688– $ 0.229582, kommer försäljningen sannolikt att intensifieras. Nästa stöd på nackdelen är mycket lägre till $ 0,19.

Det första styrketecknet kommer att vara en breakout och nära (UTC-tid) ovanför 20-dagars EMA och en paus över downtrend-linjen kommer att signalera återupptagningen av up-move.

DOT / USD

Polkadot (DOT) nekade från $ 5,5761 den 14 september, vilket är strax under 61,8% Fibonacci retracement nivå på $ 5,5899. Detta tyder på att björnarna säljer på rally.

DOT / USD-paret handlas för närvarande i ett stigande kilmönster. En uppdelning och stängning (UTC-tid) under kilen kan resultera i ett fall till $ 4 och sedan till $ 3.5321. Om paret studsar av det här stödet är det möjligt att göra några dagar med räckvidd.

I motsats till detta antagande, om paret stiger från nuvarande nivåer och bryter över kilen, kommer upptrenden sannolikt att återupptas. Det första målet på uppsidan är $ 6,50 och över det $ 6,8619.

BCH / USD

Bitcoin Cash (BCH) bröt sig över motståndet på 235,05 dollar den 15 september, men tjurarna kunde inte rensa 20-dagars EMA-hinder ($ 240), vilket tyder på att björnarna säljer tillbakadragande till denna nivå.

Men björnarna har inte kunnat bryta $ 215-stödet de senaste dagarna, vilket visar att försäljningen torkar ut på lägre nivåer.

BCH / USD-paret har motståndet på $ 235,05 och tjurarna kommer återigen att försöka pressa priset över det. Om de lyckas köra priset över 20-dagars EMA kommer det att öka sannolikheten för en rally till $ 260 och sedan till $ 280.

Underlåtenhet att stiga och upprätthålla över $ 235,05 kommer att hålla parets intervallbundna i några dagar till.

BNB / USD

Binance Coin (BNB) bildade ett doji-ljusstake-mönster den 14 september, vilket visade obeslutsamhet bland tjurar och björnar. Misslyckandet med att upprätthålla priset över $ 32-motståndet lockade vinstbokning av kortvariga handlare och drog priset ner till $ 26,7123.

Men även efter det kraftiga fallet den 15 september lutar båda glidande medelvärdena upp och RSI är i det positiva territoriet, vilket tyder på att fördelen fortfarande är hos tjurarna.

Tjurarna köpte doppet till $ 25,82 idag, vilket visar efterfrågan på lägre nivåer. De kommer nu än en gång att försöka pressa priset över $ 32– $ 34 motståndet. Om de lyckas är det sannolikt en omprövning av rekordhöga tider på 39,5941 dollar.

Om BNB / USD-paret misslyckas med att stiga över zonen $ 32– $ 34 är det möjligt att göra några dagar med intervallbunden åtgärd. Fördelen kommer att skifta till fördel för björnarna om paret sjunker under $ 25.

LÄNK / USD

Chainlink (LINK) bröt under uptrend-linjen den 15 september och björnarna kommer nu att försöka sänka priset till nästa support på $ 8,908. En paus under detta stöd kan leda till en nedgång till $ 7 och sedan till $ 5.

Den nedåtgående 20-dagars EMA ($ 12,66) och RSI i negativt territorium antyder att björnarna har överhanden.

Men om tjurarna snabbt kan pressa priset tillbaka över uptrendelinjen, kommer det att föreslå att de ackumuleras på lägre nivåer.

Det första styrketecknet kommer att vara en breakout och nära (UTC-tid) över $ 13,28 och upptrenden kommer sannolikt att återupptas efter att LINK / USD-paret stiger över nedåtgående linje.

CRO / USD

Crypto.com Coin (CRO) har stigit över båda glidande medelvärdena, men björnarna kommer troligen inte att kasta in handduken lätt. De kommer att försöka stoppa upp-rörelsen vid nedåtgående linje.

Om CRO / USD-paret vänder ner från nedåtgående linje och bryter under glidande medelvärden är en omprovning på 0,144443 dollar möjlig. En fördelning av detta stöd kommer att signalera sannolikheten för ett djupare fall till 0,11 USD.

Men om tjurarna driver priset över nedåtgående linje, är det troligt att flytta till $ 0,183416 och sedan till topparna på $ 0,1191101. En breakout på $ 0.191101 kommer att signalera början på nästa etapp av uptrend.

LTC / USD

Litecoin (LTC) nekades från $ 50,2979 den 15 september, vilket visar att björnarna aggressivt försvarar zonen $ 50– $ 51. Om de kan sjunka och upprätthålla priset under trendlinjen är det troligt att det sjunker till 45,1626 dollar.

20-dagars EMA ($ 51) lutar ner och RSI är i det negativa territoriet, vilket tyder på att björnar har överhanden. Om $ 45,1626-stödet inte håller kan nedgången utsträcka sig till det kritiska stödet till $ 39.

I motsats till detta antagande, om LTC / USD-paret återhämtar sig från de nuvarande nivåerna och stiger över $ 51– $ 53-motståndszonen, kommer det att signalera att korrigeringen möjligen har avslutats. Det första målmålet på uppsidan är $ 64 och sedan $ 68.9008.

BSV / USD

Bitcoin SV (BSV) har ungefär handlat mellan $ 160– $ 170 under de senaste dagarna, vilket tyder på obeslutsamhet bland handlarna.

Om björnarna sjunker och upprätthåller priset under $ 160, kan BSV / USD-paret sjunka till det kritiska stödet till $ 146,20. Björnarna har inte kunnat bryta detta stöd sedan mars, därför kommer tjurarna sannolikt att försvara denna nivå igen.

Men om försäljningstrycket ökar och paret glider under supporten $ 146,20– $ 135, kommer det att signalera början på en ny nedåtgående trend som har ett målmål på $ 100 och sedan $ 77.

Denna baisseartade vy kommer att ogiltigförklaras om paret dyker upp från nuvarande nivåer och bryter över nedåtgående linje.